skip to main content
header

Tervetuloa Chai Wan ­teehuoneeseen!

Nyt on aika rauhoittua ja nauttia kuppi hyvää teetä yksin tai ystävien kanssa. Miellyttävää teehetkeä.

Chai Wan-teehuone Itä kohtaa lännen. Teekasvi (Camellia Sinensis) on kotoisin Kiinasta. Niinpä Kiina on teen kotimaa. Vuosisatojen ajan teen salaisuus oli vain kiinalaisten hallussa. Kun Kiina alkoi käydä kauppaa ulkomaalaisten kanssa myös tee lähti leviämään ympäri maailmaa. Tee sai ystäviä kaikista maista ja sen virkistävää ja mieltä kohentavaa vaikutusta osattiin arvostaa. Kiinasta teetä vietiin mm. Kantonista, Xiamenista ja Hong Kongista. Hong Kong oli ja on vilkas kauppapaikka. Teehuoneemme nimi tuleekin Hong Kongista: Chai Wan. Teeholvimme taas on nimeltään Wan Chai.

Kannullinen hyvää teetä piristää aina ja kun sen saa nauttia
Kiseleffin talon historiallisessa miljöössä se maistuu vielä paremmalta. Voit asiakkaanamme käyttää meidän WIFI-verkkoamme jos haluat olla yhteydessä ulkomaailmaan.

 

Osallistu teemaisteluun!

Varsinaista teetä on vain teekasvin (Camellia Sinensis) lehdistä tehty tee. Nämä teet jaetaan kuuteen pääluokkaan: valkoinen, vihreä, keltainen, Oolong (Wulong), musta ja Pu Erh.  Miltä ne mahtavat maistua oikein valmistettuina?

Meillä on helppo tapa tutustua näihin kaikkiin. Järjestämme neljän tai useamman henkilön seurueelle erityisen teemaistelun, jossa omaan tahtiin ja itsenäisesti tutustutaan näihin kaikkiin teelaatuihin haistamalla ja maistamalla.
Tuomme eteenne pienen kupin jokaista teelaatua oikein valmistettuna  ja voitte itse tutkia miltä mikin tee maistuu, miltä teelehdet näyttävät kuivina ja märkinä  ja verrata makuja keskenään.

Lopuksi tuomme vielä kannullisen mahtavaa Oolong-teetä, jonka kanssa tarjoamme juuri siihen teehen valitun leivonnaisen lisukkeineen. (tea pairing).  

Tämä maistelu maksaa vain 18 €/hlö ja se sisältää:

* 6 pientä maistiaskupillista teetä (6 erilaista laatua -1 kuppi/laatu).
* Maistelulistan.
* Ryhmällenne kannullisen Oolong-teetä ja jokaiselle tähän teehen
sopivan leivonnaisen lisukkeineen.
* Tarjolla tiistaista perjantaihin klo 11.30 - 17.30.
* Ennakkovaraus tarvitaan.
* Suositeltu aika maistelulle noin 1 tunti.

Haluatko tietää lisää teestä ja oppia valmistamaan teesi oikein?
Osallistu koulutuksiimme >>

kuva1

Teehuone Chai Wan

kuva1

Kiinalaisten teelaatujen maistelupaletti.

SKONSSEJA, SKONSSEJA, SKONSSEJA

teet1

Tee ja skonssit liittyvät kiinteästi yhteen, Meillä taitaa olla Helsingin laajin skonssivalikoima, peräti kymmenen eri skonssia.

Maistuisiko poroskonssi tai merileväskonssi? Tai makean nälkään karpaloskonssi tai viikuna-hunajaskonssi?

Skonssit sekä niiden kanssa tarjottavat maustevoit ja hillot teemme alusta loppuun itse.

BUBBLE TEA

teet1

Tule nauttimaan itse tekemämme jäätee tai trendikäs "kuplatee" (bubble tea). Meillä bubbletee tehdään aidoista aineksista eikä esansseista.

Vaikka teehuone olemmekin voitte tilata maistuvan vietnamilaisen kahvin.

TUTUSTU TEEHOLVIIMME!

teet1

Meiltä voit ostaa huipputeetä kotiisi. Neuvomme mielellämme eri teelaatujen valinnassa ja valmistamisessa.

Pyrimme hankkimaan kiinnostavimmat vaihtoehdot ympäri maailmaa. Tiesithän, että laatuteet tulevat Kiinasta, Intiasta, Japanista, Taiwanilta ja Sri Lankasta. Nämä 5 maata tuottavat 97 % laatuteelaaduista.

Maistatamme teetä teeholvissamme. Meiltä saat myös hyvät teenvalmistusvälineet. Voit tehdä jokaisesta teehetkestäsi kotona elämyksen.